salt and pepper |
1 κιλό μελιτζάνες
1 κιλό πατάτες
600 γραμμαρια κιμά
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1/4 κούπας λάδι
1/2 κούπα κρασί λευκό
1 κούπα χυμό ντομάτας
1 κουταλιά πελτέ
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 κουταλιές μαιντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι πάπρικα
4 κόκκους μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
12 κουταλιές βούτυρο
12 κουταλιές αλεύρι
4 κούπες γάλα
αλάτι
μοσχοκάρυδο
2 αυγά
1/2 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
λάδι για το τηγάνισμα
Σωτάρουμε τον κιμά στο λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.Σβήνουμε με το κρασί.Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Βράζουμε τον κιμά μέχρι να πιει όλα τα υγρά του. Πλένουμε, αφαιρούμε το κοτσάνι και κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες .Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες. Τις τηγανίζουμε ελαφρά και βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να σταγγίσουν.
Σε κατσαρόλα λιώνουμε το το βούτυρο σε σιγανή φωτιά προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το γάλα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο κι ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. . Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα αυγά ανακατεύοντας και το κεφαλοτύρι.
Σε ένα πυρέξ πασπαλίζουμε τη φρυγανιά. Στρώνουμε μέσα τις μισές μελιτζάνες Απλώνουμε από πάνω τη μισή σάλτσα κιμά, από πάνω τις μισές πατάτες και το ένα τρίτο της μπεσαμέλ. Βάζουμε πάλι μια στρώση μελιτζάνες,τον υπόλοιπο κιμά και τις υπόλοιπες πατάτες.Τέλος απλώνουμε την μπεσαμέλ πάνω στο μουσακά και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μεχρι να ροδίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου