Υλικά
1/2 κιλό κιμά
1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κουταλιά κύμινο
2 κουταλιές λάδι
1 αυγό
1/4 κούπας νερό
1/4 κούπας μαυροδάφνη
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα
1 κούπα χυμό ντομάτας
1 κούπα νερό
3-4 κουταλιές λάδι
1/2 κουταλάκι κύμινο
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1/4 κούπας μαυροδάφνη
1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια, αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε. Βράζουμε τα υλικά της σάλτσας για 10 λεπτά , βάζουμε τα σουτζουκάκια και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά μεχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με πιλάφι.
salt and pepper |
1/2 κιλό κιμά
1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κουταλιά κύμινο
2 κουταλιές λάδι
1 αυγό
1/4 κούπας νερό
1/4 κούπας μαυροδάφνη
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα
1 κούπα χυμό ντομάτας
1 κούπα νερό
3-4 κουταλιές λάδι
1/2 κουταλάκι κύμινο
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1/4 κούπας μαυροδάφνη
1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια, αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε. Βράζουμε τα υλικά της σάλτσας για 10 λεπτά , βάζουμε τα σουτζουκάκια και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά μεχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με πιλάφι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου