Για τη ζύμη
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
2 κουταλάκια ζάχαρη
2/3 κούπας χλιαρό νερό
1/4 κούπας λάδι
2 κούπες νερό
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι περίπου
Για τη σάλτσα
1 1/2 κούπα νερό
1 μικρή συσκευασία πελτέ(70 γρ.)
1 κουταλιά λάδι
1 σκελιδα σκορδο ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι μυρωδικά( ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι)
αλάτι
Για τη γέμιση
300 γραμ. έμενταλ τριμμένο
10 φέτες ζαμπόν
4-5 φέτες μπέικον
300 γραμ.μοτσαρέλα τριμμένη
1 πιπεριά πράσινη
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό.Προσθέτουμε 2 κουταλάκια ζάχαρη. Αφήνουμε να φουσκώσει. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε όσο από το αλεύρι χρειαστεί. Αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο.
Βράζουμε τα υλικά της σάλτσας μέχρι να πήξει.Αφήνουμε να κρυώσει.
Λαδώνουμε ένα ταψί για πίτες.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο κι ανοίγουμε δύο φύλλα, ενα στο μέγεθος του ταψιού κι ένα λίγο μεγαλύτερο. Στρώνουμε το μεγάλο φύλλο στο ταψί. Πασπαλίζουμε με το μισό έμενταλ, ρίχνουμε το ζαμπόν σε κομμάτια και από πάνω το υπόλοιπο έμενταλ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου