1/2 κιλό δαμάσκηνα ( κίτρινα και μαύρα)
1 κούπα ζάχαρη
3 1/4 κούπες τζιν
Eκτέλεση
Τρυπάμε τα δαμάσκηνα 3-4 φορές με πηρούνι και τα βάζουμε σε βάζο. Σκεπάζουμε με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το τζιν. Κλείνουμε το βάζο και αφήνουμε σε σκοτεινό δροσερό μέρος για 3 μήνες. Σουρώνουμε, περνάμε από φίλτρο του καφέ και βάζουμε σε μπουκάλια.
Eκτέλεση
Τρυπάμε τα δαμάσκηνα 3-4 φορές με πηρούνι και τα βάζουμε σε βάζο. Σκεπάζουμε με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το τζιν. Κλείνουμε το βάζο και αφήνουμε σε σκοτεινό δροσερό μέρος για 3 μήνες. Σουρώνουμε, περνάμε από φίλτρο του καφέ και βάζουμε σε μπουκάλια.
Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά θα πρέπει να είναι αρκετά γλυκό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή