Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2011

Χταποδοσαλατα


Υλικά

1/2 κιλό χταπόδι
1 κρεμμύδι
1 ποτήρι του κρασιού ούζο
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
πιπέρι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
χυμό 2 λεμονιών
2 κουταλιές λάδι

Εκτέλεση

Πλένουμε το χταπόδι και το βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που να το σκεπάζει. Προσθέτουμε το ούζο και το κρεμμύδι ολόκληρο και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει. Στραγίζουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. αφήνουμε να μείνει μερικές ώρες στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου