Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012

Βασιλόπιτα τριφτή

Υλικά

1 1/2 κούπα βούτυρο γάλακτος
1/2 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού
1/4 κούπας κονιάκ
1/2 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι μπέικιν
1 κιλό περίπου αλεύρι
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο και το λάδι με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά, το χυμό πορτοκαλιού , το ξύσμα,το κονιάκ, τη σόδα και το μπέινιν και όσο αλεύρι χρειαστεί για να γίνει μια ζύμη όπως του κουραμπιέ. Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 170 μια ώρα περίπου. Μόλις ψηθεί πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

2 σχόλια:

  1. Καλη Χρονια! Μακαρι το 2012 να ειναι γεματο υγεια, αγαπη και ευτυχισμενες στιγμες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή Χρονιά, Ελπινίκη! Με υγεία κι ευτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή