Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

Κυδώνι γλυκό

Υλικά

3 μεγάλα κυδώνια
6 κούπες νερό
1 κιλό ζάχαρη
ένα κλωνάρι αρμπαρόριζα
χυμό ενός λεμονιού
1/4 κούπας αμύγδαλα ασπρισμένα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα τρίβουμε στον τρίφτη του κυδωνιού ή στον τρίφτη για τηγανητές πατάτες. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το νερό και τα βράζουμε σκεπασμένα μέχρι σχεδόν να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε 15 λεπτά. Αφήνουμε να μείνει 12 ώρες. Προσθέτουμε την αρμπαρόριζα και βράζουμε μέχρι να δέσει. Προς το τέλος ριχνουμε το λεμόνι και τα αμύγδαλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου