Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

Γαύρος πλακί

Υλικά
1/2 κιλό γαύρο
4 κολοκύθια
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαιντανό
2 φύλλα μαρουλιού
1 κούπα χυμό ντομάτας
3 ντομάτες
αλάτι
πιπέρι
1 κουταλάκι ζάχαρη
1/4 κούπας λάδι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το γαύρο και αφαιρούμε τα κεφάλια. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες. Σωτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια και το σκόρδο κομμένα σε φέτες. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το μαιντανό και το μαρούλι ψιλικομμένα, αλάτι ,πιπέρι και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις και σβήνουμε. Σε ταψάκι στρώνουμε τα κολοκυθάκια, ρίχνουμε τη μισή σάλτσα. Βάζουμε μία σειρά γαύρο και ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα.Σκεπάζουμε με τις ντομάτες κομμενες σε φέτες, ριχνουμε αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου