Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Ψωμί στη γάστρα

Υλικά

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα αλεύρι κίτρινο
1/4 κουταλάκι μαγιά ξηρή
1 κουταλάκι αλάτι
1 1/2 κούπα χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά χωρίς να ζυμώσουμε. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη  κι αφήνουμε 15 ώρες να φουσκώσει. Διπλώνουμε  τη ζύμη 2-3 φορές χωρίς να ζυμώσουμε. Την πλάθουμε στο σχήμα της γάστρας και τυλίγουμε χαλαρά σε αλευρωμένη πετσέτα. Αφήνουμε να φουσκώσει. Βάζουμε τη γάστρα άδεια στο φούρνο στους 220 βαθμούς  για μισή ώρα. Οταν διπλασιαστεί η ζύμη ανοίγουμε τη γάστρα και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε 30 λεπτά. Βγάζουμε το καπάκι και ψληνουμε λίγο ακόμα αν δεν έχει παρει χρώμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου