Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Ντολμαδάκια με σέσκουλα

Υλικά

2 ματσάκια σέσκουλα
1/2 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι μαιντανό
1/4 κούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κουταλιά πελτέ
1/4 κούπας ρύζι
1/4 κούπας λάδι
αλάτι
πιπέρι
1/2 κούπα λάδι

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τα  σέσκουλα σε φύλλα, τα πλένουμε και τα ζεματάμε σε βραστό νερό για λίγα λεπτά. Στραγγίζουμε και αφαιρούμε τα χοντρά μέρη. Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και το μισό λάδι. Τυλίγουμε τα ντολμαδάκια και τα τοποθετούμε σε πήλινη γάστρα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, αλάτι και νερό μόλις να τα σκεπάζει. Σκεπάζουμεμε το καπάκι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μια ώρα περίπου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου