Σελίδες

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Παγωτό σοκολάτα

Υλικά

3 κούπες γάλα
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα κακάο
1 βανίλια
8 φύλλα ζελατινη
1 κουτί ερμόλ ή μόρφατ

Εκτέλεση

Βάζουμε το ερμόλ στο ψυγείο να κρυώσει.Μουσκεύουμε τη ζελατίνη σε ένα ποτήρι νερό. Ανακατεύουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το κακάο σε σιγανή  φωτιά. Σουρώνουμε τη ζελατίνη, τη ρίχνουμε στο γάλα. Βράζουμε να πήξει ελαφρά. Ριχνουμε τη βανίλια. Αφήνουμε να κρυώσει.Χτυπάμε το ερμόλ.  Ρίχνουμε  το γάλα, κι ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη .Οταν μισοπαγώσει το χτυπάμε να αφρατέψει. Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Για να γίνει ακόμα πιο αφράτο χτυπαμε άλλη μια φορά.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου