Σάββατο, 28 Μαΐου 2011

Ντολμαδάκια γιαλαντζί


Υλικά
1/2 κιλό αμπελόφυλλα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 κολοκύθια τρμμένα
1 μαρούλι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κούπες ρύζι
1/2 κούπα λάδι
χυμό ενός λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
15 ξυνά κορόμηλα

Για τη σως γιαουρτιού

2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
1/4  ζωμό από τα ντολμαδάκια
1 λεμόνι
2 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι

Eκτέλεση

Ζεματαμε τα αμπελόφυλλα, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε τα κρεμμύδια, τα κολοκυθάκια, το μαρούλι , το μαιντανό, τον άνηθο, το δυόσμο, το ρύζι, το μισό λάδι , το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Τυλίγουμε τα ντολμαδάκια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα στρωμμένη με αμπελόφυλλα. Βάζουμε τα κορόμηλα ανάμεσα στα ντολμαδάκια, ριχνουμε το υπόλοιπο λάδι, αλάτι και νερό όσο χρειάζεται μόλις να σκεπάζει τα ντολμαδάκια. Σκεπάζουμε με ένα πιάτο και βράζουμε σε σιγανή φωτιά. Οταν βράσουν ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ζωμό, το λάδι, το λεμόνι, τον άνηθο και το αλάτι. Σερβίρουμε τα ντολμαδάκια με τη σως γιαουρτιού.  

      


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου