Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011

Κρέμα καραμελέ

Υλικά
1 κούπα ζάχαρη
1/4 κούπας νερό
4 αυγά
1 κουτί ζαχαρούχο
1 κουτί εβαπορέ
2 κούπες γάλα φρέσκο
2 βανίλιες

Eκτέλεση

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό.  Ανακατεύουμε να διαλυθεί. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ανοιχτό καστανό χρώμα. Αδειάζουμε την καραμέλα σε μια φόρμα και κουνάμε να καλυφθεί ο πάτος. Χτυπάμε τα αυγά , προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το εβαπορέ, το φρέσκο γάλα και τη βανίλια. Αδειάζουμε τη κρέμα στη φόρμα με την καραμέλα. Βάζουμε τη φόρμα σε ταψί. Ριχνουμε στο ταψί νερό μέχρι τη μ'εση της φόρμας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Πριν ξεφορμάρουμε την κρέμα αφήνουμε αρκετές ώρες στο ψυγείο να κρυώσει καλά.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου