Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Μανιτάρια φρικασέ

Υλικά
1 κεσεδάκι μανιτάρια πλευρώτους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 μαρούλια χοντροκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/4 κούπας λάδι
2 αυγά
2 κουταλάκια κορν φλάουρ
1 λεμόνι
1/4 κούπας λάδι
αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια και τα σωτάρουμε στο λάδι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια κι αφήνουμε να σωταριστούν κι αυτά μερικά λεπτά. Ρίχνουμε τα μαρούλια, το αλάτι κι ανάλογο νερό και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.Προσθέτουμε τον άνηθο. Χτυπάμε  τα ασπράδια των αυγών, προσθέτουμε τους κρόκους , το λεμόνι ,το κορν φλάουρ και λίγο απο το ζωμό του φαγητού. Ριχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα κι αφήνουμε να πάρει μια βράση να δέσει η σάλτσα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου