Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012

Πανσέτα γεμιστή


Υλικά

2 κιλά πανσέτα ολόκληρη
μπέικον  σε κομματάκια
τυρί ρεγκάτο σε κομμάτια
4 σκελίδες  σκόρδο σε φετάκια
πιπεριές (1 πράσινη, 1 κόκκινη, 1 πορτοκαλί) σε λωρίδες
μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
2 κιλά πατάτες σε κομμάτια
1 λεμόνι (χυμό)
2 πορτοκάλια (χυμό)
1 κουταλιά μουστάρδα

Εκτέλεση




Πλένουμε την πανσέτα,τη στεγνώνουμε, αλατοπιπερώνουμε και αλείφουμε την εσωτερική πλευρά με μουστάρδα. Σκορπάμε σε όλη την επιφάνεια το σκόρδο καο το μπέικον. Από πάνω βάζουμε τις πιπεριές και το τυρί. Τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό και δένουμε με σπάγκο. Βάζουμε σε ταψί μαζί με τις πατάτες, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι,  το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού και τη μουστάρδα διαλυμένη σε  ένα ποτήρι νερό. Δε βάζουμε καθόλου λάδι. Ψήνουμε στους160 βαθμούς.  Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου