Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

Ραβανί

salt and pepper
Υλικά

12 αυγά
1 κιλό ζάχαρη
3 βανίλιες
1 3/4 φλ.τσ. σιμιγδάλι  ψιλό
1 φλ.τσ. φαρίνα
5 κούπες νερό
2 κουταλιές χυμό  λεμονιού
1 κουταλιά βούτυρο


Εκτέλεση

Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. Οταν αρχίσουν να πήζουν ρίχνουμε τη μια κουταλιά λεμόνι και τη 1/2 κούπα ζάχαρη.Χτυπάμε τους κρόκους με 1/2 κούπα ζάχαρη μεχρι να ασπρισουν. Προσθέτουμε τις βανίλιες. Ρίχνουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι, το αλεύρι και τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά. Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς. Για το σιρόπι βράζουμε την υπολοιπη ζάχαρη με 5 κούπες νερό και τον υπολοιπο χυμό  λεμονιού για 6-7 λεπτά.Ριχνουμε το βούτυρο. Αφήνουμε να κρυώσει και σιροπιαζουμε το ραβανί καυτό μόλις βγει απο το φούρνο. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου