Κυριακή, 13 Μαρτίου 2011

Κεφτεδάκια

salt and pepper
Υλικά

1/2 κιλό κιμάς (μοσχαρίσιος και χοιρινός)
3 φέτες ψωμί
3 κρεμμύδια
1/4  κούπας νερό
2 κουταλιές λάδι
1 κουταλάκι κίμινο
1 κουταλάκι ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι σόδα
αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπώλ. Μουσκεύουμε το ψωμί σε νερό, το σταγγίζουμε καλά και το ρίχνουμε στον κιμά. Πρέπει να είναι σε όγκο το μισό του κιμά. Τρίβουμε στον τρίφτη τα κρεμμύδια, τα ρίχνουμε αυτά στον κιμά. Πρέπει να είναι σε όγκο όσο το ψωμί. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τη σόδα διαλυμένη στο χυμό λεμονιού. Αφήνουμε 2-3 ώρες στο ψυγείο. Πλάθουμε τους κεφτέδες αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου