Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Τσουρεκάκια

salt and pepper

Υλικά

1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κούπες νερό
1/2 κούπα ζάχαρη
2 κουταλάκια αλάτι
1/3  κούπας λάδι
2 αυγά
1 κιλό περίπου αλεύρι
1 κρόκο χτυπημένο με μια κουταλιά νερό
σουσάμι


Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη τη μαγιά με το  μισό αλεύρι ,προσθέτουμε το νερό , τη ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι και τα αυγά . Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ. Το πρωί προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί να γίνει μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Ανάβουμε  το φούρνο στους 50 βαθμούς , οταν ζεσταθεί τον σβήνουμε και βάζουμε μέσα τη ζύμη σκεπασμένη πάλι με πλαστική μεμβράνη. Οταν διπλασιαστεί τη χωρίζουμε σε 12 κομμάτια, πλάθουμε κάθε κομμάτι σε κορδόνι και τυλιγουμε σε σπιράλ. Βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο κι αφήνουμε να φουσκώσουν. Αλείφουμε με κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο νερό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 170 βαθμούς περίπου 20 λεπτά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου