Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά

salt and pepper
Υλικά
8 κολοκυθάκια  στρογγυλά
400 γραμ. κιμά
1/2 κούπα ρύζι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαιντανό
1/2 ματσάκι άνηθο
2 κουταλιέςπελτέ
αλάτι  πιπέρι
1/3 κούπας λάδι

Εκτέλεση

Κόβουμε μια φέτα για καπάκι απο τα κολοκυθάκια κι αδειάζουμε το εσωτερικό. Ανακατεύουμε τον κιμά με το ρύζι ,το κρεμμύδι,  μαιντανό, άνηθο, το εσωτερικό ενός κολοκυθιού ψιλοκομμένο,αλάτι πιπέρι, το μισό λάδι και 1 κουταλιά πελτέ. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια,σκεπάζουμε με το καπάκι τους  και τα βάζουμε σε κατσαρόλα. Ρίχνουμε νερό να τα σκεπάσει ως τη μέση, προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, το λάδι και λίγο αλάτι. Σκεπάζουμε και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια και το ρύζι και να μείνουν με λίγη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου