Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Κανταίφι με κρέμα


                       Υλικά

250 γραμ. κανταιφι
3 κουταλιές βούτυρο
1/2 κούπα καρύδια χοντροαλεσμένα
1/2 κούπα ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
1/2 κούπα αλεύρι
1/2 κούπα κορν φλάουρ
1 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
1 κούπα σαντιγύ

Εκτέλεση

Κόβουμε το κανταίφι σε κομμάτια 2 εκ. Λιώνουμε σε τηγάνι το βούτυρο, ρίχνουμε το κανταίφι κι ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να ροδίσει.Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα καρύδια κι ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη. Το αφήνουμε να κρυώσει  Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι , το κορν φλάουρ, τη βανιλια και βράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει. Αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε με τη σαντιγύ. Στρώνουμε σε πυρέξ το μισό κανταίφι. Βάζουμε απο πάνω την κρέμα και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταιφι. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να πήξει η κρέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου