Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

ΠΛΑΤΣΕΝΤΑ

Υλικά:
 4 κούπες νερό 
 ½ κούπας λάδι 
 3 αβγά 
 ½ κούπα ούζο 
 αλεύρι
* 1 ½ κιλό λάδι
 καρύδια
 κανέλα


 Για το σιρόπι
 2 ½ κιλά ζάχαρη 
 1 ½ κιλό νερό
 1 λεμόνι (χυμός)

 Εκτέλεση
  Βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά.  Φτιάχνουμε ζύμη με τα 5 πρώτα υλικά και ανοίγουμε φύλλο λεπτό. Αφήνουμε τα φύλλα να στεγνώσουν και τα στρώνουμε σε μεγάλο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο με πτυχές.  Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε μέχρι να κάψει. Το ρίχνουμε καυτό πάνω στο φύλλο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει. Στραγγίζουμε το λάδι. Ρίχνουμε το σιρόπι και ψήνουμε ακόμη 10 λεπτά.  Αφού κρυώσει, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα καρύδια και κανέλα. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου