Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

ΦΑΒΑ

Υλικά

1/2 κιλό φάβα
5 κούπες νερό
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 φλυτζάνι του καφέ λάδι
1 κρεμμύδι ψιλικομμένο
2 κουταλιές λεμόνι
1/2 κουταλάκι κύμινο
αλάτι 
πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό να βράσει, ρίχνουμε τη φάβα και το κρεμμύδι. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει η φάβα  και να απορροφηθεί το νερό. Αφήνουμε να κρυώσει. Σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο λάδι. Το ρίχνουμε στη φάβα μαζι με το λεμόνι, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Αλέθουμε στο μπλέντερ. Σερβίρουμε προσθέτοντας λάδι, μαιντανό και κρεμμύδι ψιλοκομμένο.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου