Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

Σουφλέ σοκολάτας


Υλικά

120 γραμ. κουβερτούρα
1/3 κούπας γάλα ζαχαρούχο
3  ασπράδια
2 κροκάδια
1 βανίλια
βούτυρο
ζάχαρη
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Αλείφουμε 6 φορμάκια για σουφλέ με βούτυρο. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη.  Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί, προσθέτουμε το ζαχαρούχο και τους κρόκους και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα ανακατεύουμε απαλά με τη σοκολάτα. Μοιράζουμε στα φορμάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς 15 λεπτά περίπου. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου