Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012

Fish and chips


Υλικά

2 φιλέτα πέρκας
1 κούπα φαρίνα
50 γρ κορν φλάουρ
1 αυγό
1 κουταλάκι αλάτι
1 κούπα μπύρα
4 πατάτες
λάδι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα φιλέτα πέρκας σε μεγάλα κομμάτια. Στεγνώνουμε καλά. Χτυπάμε ελαφρά την μπύρα με το αυγό, προσθέτουμε το αλεύρι το κορν φλάουρ και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο. Βουτάμε τα φιλέτα πέρκας στο χυλό και τηγανίζουμε σε αρκετό καυτό λάδι. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες. Τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε καλά. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Στραγγίζουμε τις πατάτες και αφήνουμε να κρυώσουν 10 λεπτά. Τηγανίζουμε πάλι σε καυτό λάδι μέχρι να ροδισουν.
  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου