Μελομακάρονα μπύρας
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΠΥΡΑΣ
Υλικά
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κούπα αραβοσιτέλαιο
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κούπα μπύρα
- 4 κουτ.σούπας πορτοκαλι
- 4 κουτ.σούπας κονιάκ
- 1 κουταλάκι σόδα
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1 κιλό αλεύρι
- καρύδια
- κανέλα
- γαρύφαλλο
Σιρόπι
- 1 κούπα μέλι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα νερό
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το λάδι , τη ζάχαρη,τη μπύρα, το χυμό πορτοκάλι με τη σοδα, το ξύσμα την κανελα και το κονιάκ.
- Προσθέτουμε το μπέικιν με το αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά.
- Πλάθουμε και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
- Βράζουμε σιρόπι για 5 λεπτά, αφαιρούμε τον αφρόκι αφήνουμε να κρυώσει. Περιχύνουμε τα μελομακάρονα μόλις βγουν από το φούρνο.
- Οταν πιούν το σιρόπι αναποδογυρίζουμε, να μελώσουν και από τις δύο πλευρές.
- Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
- Ανακατεύουμε καρύδια κανέλα γαρύφαλλο και πασπαλίζουμε τα μελομακάρονα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου