Σελίδες

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Μελομακάρονα μπύρας




ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΠΥΡΑΣ

Υλικά

  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα αραβοσιτέλαιο
  • 1/2 κούπα  ζάχαρη
  • 1/2 κούπα μπύρα
  • 4 κουτ.σούπας πορτοκαλι
  • 4 κουτ.σούπας κονιάκ
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1 κιλό αλεύρι
  • καρύδια
  • κανέλα
  • γαρύφαλλο
Σιρόπι

  • 1 κούπα μέλι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
Εκτέλεση


  1. Χτυπάμε το λάδι , τη ζάχαρη,τη μπύρα, το χυμό πορτοκάλι με τη σοδα, το ξύσμα  την κανελα και το κονιάκ.
  2. Προσθέτουμε το  μπέικιν με  το αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά.
  3. Πλάθουμε και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
  4. Βράζουμε σιρόπι για 5 λεπτά, αφαιρούμε τον αφρόκι αφήνουμε να κρυώσει. Περιχύνουμε τα μελομακάρονα μόλις βγουν από το φούρνο.
  5. Οταν πιούν το σιρόπι αναποδογυρίζουμε, να μελώσουν και από τις δύο πλευρές.
  6. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
  7. Ανακατεύουμε καρύδια κανέλα γαρύφαλλο και πασπαλίζουμε τα μελομακάρονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου