Κυριακή, 2 Ιανουαρίου 2011

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

salt and pepper
Υλικά

  • 1200 γρ. βούτυρο
  • 1 φλυτζάνι του καφέ  ζάχαρη άχνη
  • 3 κρόκοι
  • 2  βανίλιες
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 φλυτζάνι του καφέ  χυμό πορτοκαλιού
  • 1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
  • 250 γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροαλεσμένα
  • 2 κιλά αλεύρι μαλακό
  • ανθόνερο
  • 1 κιλό ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη  μέχρι ν' ασπρίσει, προσθέτουμε τους κρόκους, τη βανίλια, τη σόδα με το πορτοκαλι, το κονιάκ, τα αμύγδαλα και σιγά - σιγά το αλεύρι.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στον αέρα για 30 λεπτά περίπου. Μόλις τους βγάλουμε πασπαλίζουμε με το ανθόνερο και την άχνη ζάχαρη.
Όταν κρυώσουν, τοποθετούμε  τους κουραμπιέδες στην πιατέλα και τους πασπαλίζουμε ακόμα μία φορά με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου