Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ





Υλικά

300 γρ βούτυρο φρέσκο
2 κούπες ζάχαρη
7 αυγά
2 βανίλιες
ξύσμα ενός πορτοκαλιού 
1/2 κούπα  γάλα
1/2 χυμό πορτοκαλιού
1/4 κούπας κονιάκ
3 κουταλάκια κρεμόριο
1 κουταλάκι σόδα
4 κούπες αλεύρι


Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με  τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει. 
 Ρίχνουμε τους κρόκους έναν ένα το γάλα με το κρεμόριο,  τη βανίλια, το ξύσμα και  το κονιάκ με τη σοδα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και τα ασπράδια των αβγών, χτυπημένα μαρέγκα. Ψήνουμε  σε μέτριο φούρνο για περίπου 1 ώρα . Πασπαλιζουμε  με ζάχαρη αχνη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου