Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Kολλυβόζουμο

salt and pepper
Υλικά


1/2 κιλό σιτάρι
8 κούπες  νερό
1 1/2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα σταφίδες ξανθές
1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
1/2 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα χοντροκομμένα
2 κουταλάκια κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
λίγο μοσχοκάρυδο
4 κουταλιές  αλεύρι καβουρντισμένο
2 κουταλιές κορν φλάουρ

καρύδια ψιλοκομμένα
κανέλα

Εκτέλεση
Πλένουμε το σιτάρι και  το μουσκεύουμε 12 ώρες στο  νερό. Την άλλη μέρα το βράζουμε το ίδιο νερό .Στραγγίζουμε το σιτάρι και κρατάμε το χυλό. Ξεπλένουμε το σιτάρι με  νερό. Το νερό αυτό το προσθέτουμε στο χυλό. Πρέπει να είναι 8 κούπες. Ριχνουμε μέσα μία κούπα από το βρασμένο σιτάρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά.  Βράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει . Βάζουμε σε  μπολάκια. Πασπαλίζουμε κανέλα και ψιλοκομμένα καρύδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου