Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Εκλεράκια

salt and pepper
Υλικά

Για τα εκλέρ

1 κούπα νερό
1/2 κούπα βούτυρο
1 κούπα αλεύρι
4 αυγά

Για την κρέμα
2 κούπες γάλα
5 κουταλιές κορν φλάουρ
1/2 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
2 κουταλιές βούτυρο
4 κροκάδια
100 γραμ. κουβερτούρα

Για το γλάσο
125 γραμ. κουβερτούρα
1 κουταλιά βούτυρο
2 κουταλιές άχνη
1/4 κούπας γάλα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό και το βούτυρο να βράσει, ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μεχρι να γίνει σφιχτή ζύμη. Αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε στο μίξερ και χτυπαμε προσθέτοντας ένα ένα τα αυγά. Βάζουμε σε κορνέ με στρογγυλή μύτη και βγάζουμε κορδόνια 10 εκ. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς 15΄ και στους 150 άλλα 15 λεπτά περίπου.
Φτιάχνουμε την κρέμα. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, τη βανίλια.Οταν κοντεύει να πήξει ρίχνουμε τα κροκάδια χτυπαημένα κι ανακατεύουμε  μέχρι να πήξει καλά η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα σε κομμάτια. ανακατύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Γεμίζουμε τα εκλέρ με την κρέμα. Φτιάχνουμε το γλάσο: Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε σιγανή φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και βουτάμε τα εκλέρ
να καλυφθεί η πάνω πλευρά τους με ένα λεπτό στρώμα σοκολάτας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου