Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

Κανταιφι

Υλικά

1 κιλό κανταιφι
400 γραμ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
400 γραμ. ζάχαρη
5 αυγά
1 κουταλάκι κανέλα
ξύσμα  ενός λεμονιού
400 γραμ. βούτυρο

Σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
3 κούπες νερό
1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού και τα αμύγδαλα.
Ξαίνουμε το κανταίφι και το χωρίζουμε σε 30 κομμάτια. Σέ κάθε κομμάτι βάζουμε μια κουταλιά 
από τη γέμιση και το τυλίγουμε ρολό χωρίς να τα σφιξουμε πολύ για να γίνουν αφράτα. Βάζουμε σε
ταψί το ένα κοντά στο άλλο.Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε το κανταίφι. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά και περιχύνουμε το κανταίφι μόλις βγει απο το φούρνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου