Σάββατο, 16 Απριλίου 2011

Λαζαράκια

salt and pepper
Υλικά

1/2 κουταλιά γλυκάνισο
1 1/2  κούπα νερό
4 κούπες αλεύρι περίπου
1 φακελάκι μαγιά στιγμής
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
1/8 κουταλάκι πιπερόριζα
1/8 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
3/4 κούπας ζάχαρη
1/2 κούπα λάδι
1/2  κούπα σταφίδες
γαρύφαλλα

1/3 κούπας νερό
2 κουταλιές ζάχαρη

Εκτέλεση

Βράζουμε το γλυκάνισο με το νερό. Σουρώνουμε και κρατάμε ένα φλυτζάνι. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι ,τη ζάχαρη, τη μαγιά, τα μπαχαρικά, το αλάτι,το λάδι, το χλιαρό νερό και τις σταφίδες. Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπωλ και την   αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί. Πλάθουμε τα λαζαράκια, τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί κι αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν. Βάζουμε τα γαρύφαλλα για μάτια και στόμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς περίπου μισή ώρα. Ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη κι αλείφουμε τα λαζαράκια μόλις βγουν απο το φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου