Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011

Παγωτό βανίλια

Υλικά
1/2 λίτρο γάλα
1 ζαχαρούχο
2 φύλλα ζελατίνη
3 αυγά
1/4 κούπας ζάχαρη
1 βανίλια
1 ερμόλ

Εκτέλεση

Βάζουμε το ερμόλ στο ψυγείο για μια ώρα.Μουσκεύουμε τη ζελατίνη σε λίγο νερό. Ζεσταίνουμε  σε κατσαρόλα το γάλα και το ζαχαρούχο.  Αφού μαλακώσει η ζελατίνη τη σουρώνουμε και τη ρίχνουμε στο γάλα. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τη βανίλια. Ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει ελαφρά. Αφήνουμε να κρυώσει.  Χτυπάμε το ερμόλ να φουσκώσει, ρίχνουμε το γάλα. Βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει. Κατά διαστήματα χτυπάμε 2-3 φορές για να αφρατέψει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου