Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011

Γεμιστά με κιμά



Υλικά

8 ντομάτες
5 πιπεριές
1 μελιτζάνα
1 κρεμμύδι
1/2 κιλό κιμά
1 ματσάκι μαιντανό
1 κουταλάκι πελτέ
1/2 κούπα ρύζι
3 κουταλιές τραχανά
1 κούπα λάδι
6 κουταλιές βούτυρο
6 κουταλιές αλεύρι
2 κούπες γάλα
1/2 κούπα κεφαλοτύρι
1 αυγό
5-6 πατάτες

Εκτέλεση

Με μυτερό μαχαίρι αφαιρούμε από το κάτω μέρος της ντομάτας το κοτσάνι. Στο πάνω μέρος
κόβουμε ένα κομμάτι για καπάκι. Αφαιρούμε το εσωτερικό τους και το αλέθουμε. Κόβουμε ένα καπάκι στις 4 πιπεριές, αφαιρούμε  τους σπόρους. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη στο εσωτερικό των λαχανικών και τα τοποθετούμε ανάποδα σε ταψί όσο ετοιμάζουμε τη γέμιση. Μουσκεύουμε τον τραχανά σε λίγο νερό. Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο μισό λάδι, προσθέτουμε τον κιμά. Καθαρίζουμε τη μελιτζάνα και την  ψιλοκόβουμε.  Ψιλοκόβουμε την πιπεριά. Προσθέτουμε στον κιμά τη μελιτζάνα, την πιπεριά, 2 κούπες ντομάτα, το μαιντανό ψιλοκομμένο, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε μέχρι να μείνει με λίγα υγρά, ρίχνουμε το ρύζι και τον τραχανά σουρωμένο και κατεβάζουμε απο τη φωτιά. Σε άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε το αλεύρι, ρίχνουμε το γάλα χλιαρό. Οταν πήξει  το σβήνουμε και ρίχνουμε το αυγό χτυπημένο και το τυρί. Γεμίζουμε τα γεμιστά με το μίγμα του κιμά, απο πάνω βάζουμε 1-2 κουταλιές μπεσαμέλ και σκεπάζουμε με τα καπάκια. Κόβουμε κομμάτια τις πατάτες, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τις βάζουμε στο ταψί ανάμεσα στα λαχανικά. Ανακατεύουμε μια κούπα χυμό ντομάτας με μισή κούπα νερό, το  υπόλοιπο λάδι, λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη. Τη ρίχνουμε στο ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου