Υλικά
1 κιλό πράσα κομμένα σε κομμάτια 1 εκ.
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 κουταλιά πελτέ
1 κουταλάκι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι πάπρικα
1/4 κούπας λάδι
3/4 κούπας ρύζι καρολίνα
χυμό ενός λεμονιού
αλάτι
Εκτέλεση
Σωτάρουμε στο λάδι τα πράσα, το κρεμμύδι, τα καρότα και το σκόρδο. Προσθέτουμε 3 κούπες νερό, τον πελτέ, τη ζάχαρη,την πάπρικα και το αλάτι και αφήνουμε να βράσουν μέχρι σχεδόν να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ρύζι και όσο νερό χρειαστεί. Βράζουμε άλλα 20 λεπτά . Λίγο πριν κατεβάσουμε απο τη φωτιά ρίχνουμε το λεμόνι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου