Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Πρασόρυζο


                 Υλικά

                 1 κιλό πράσα κομμένα σε κομμάτια 1 εκ.
                 1 κρεμμύδι  ψιλοκομμένο
                 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
                 2  καρότα κομμένα σε ροδέλες
                 1  κουταλιά πελτέ
                 1  κουταλάκι ζάχαρη
                 1/2 κουταλάκι πάπρικα
                  1/4 κούπας λάδι
                  3/4 κούπας ρύζι καρολίνα
                  χυμό ενός λεμονιού
                  αλάτι

                 Εκτέλεση

Σωτάρουμε στο λάδι τα πράσα, το κρεμμύδι, τα καρότα και το σκόρδο.  Προσθέτουμε 3 κούπες νερό,  τον πελτέ, τη ζάχαρη,την πάπρικα και το αλάτι   και αφήνουμε να βράσουν μέχρι σχεδόν να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ρύζι και όσο νερό χρειαστεί. Βράζουμε άλλα 20 λεπτά . Λίγο πριν κατεβάσουμε απο τη φωτιά ρίχνουμε το λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου