Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

Γκιουσλεμέδες


Υλικά
Για το φύλλο

1-1 1/2 κούπα χλιαρό νερό
1/3 κούπας λάδι 
3 κουταλιές ξύδι
1 κουταλάκι αλάτι
1 κιλό αλεύρι Λήμνου 

Για τη γέμιση
2 κούπες κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κούπα μυτζήθρα ξηρή τριμμένη
1-2 αυγά
πιπέρι

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Aνακατεύουμε  το αλεύρι με το  αλάτι  κι ανοίγουμε  στο κέντρο μια λακκούβα. Ρίχνουμε το λάδι, το ξίδι και το νερό. Ανακατεύουμε το μίγμα παίρνοντας λίγο λίγο το αλεύρι. Ζυμώνουμε  ρίχνοντας όσο νερό χρειασθεί, να γίνει λεία και απαλή. Αφήνουμε τη ζύμη  να σταθεί 1-2 ώρες. Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτά 
φύλλα. Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.  Κόβουμε από το φύλλο τετράγωνα κομμάτια 20 x 20 εκ. Στο κέντρο βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε τις τέσσερις γωνίες προς το κέντρο να ενωθούν η μία πάνω στην άλλη. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδίσουν. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένη μυτζήθρα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου