Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ

salt and pepper
Υλικά

700 γραμ. κιμά  (μοσχαρίσιο και χοιρινό)
2 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι γλασέ
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 φλυτζανακι του καφέ λάδι
1 φλυτζανάκι του καφέ νερό
1 ασπράδι αυγού μαρέγκα
3 κουταλιές μαιντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι
7 κούπες νερό
1 κουταλιά βούτυρο
2 καρότα
2 αυγά
2 λεμόνια

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε για μισή ώρα σε νερό το ενα φλυτζάνι ρύζι, σουρώνουμε και τριβουμε  με τα χέρια μας να σπάσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαιντανό, το νερό, το λάδι, το ασπράδι, αλάτι και πιπέρι. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με το βούτυρο να βράσει. Ρίχνουμε αλάτι, το δεύτερο φλυτζάνι ρύζι,  τα καρότα κομμένα σε ροδέλες και τα γιουβαρλάκια αλευρωμένα. ΄Οταν βράσουν χτυπάμε τα αυγά  με το χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε μερικές κουταλιές από το ζουμί της σούπας. Ρίχνουμε το αυγολέμονο  στη σούπα ανακατεύοντας  και κατεβάζουμε από τη φωτιά.   





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου