Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

Κρουασάν

Υλικά

2 φακελάκια ξηρή μαγιά
3/4 κούπας χλιαρό νερό
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
2 αυγά
3/4 κούπας βούτυρο λιωμένο
4 κούπες αλεύρι

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά  στο χλιαρό νερό προσθέτουμε 1/2 κούπα αλεύρι κι αφήνουμε μισή ώρα να διπλασιαστεί. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, τα αυγά ,τη μισή κούπα βούτυρο και το υπόλοιπο αλεύρι. Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο. Χωρίζουμε σε δύο μέρη. Ανοίγουμε το καθένα σε φύλλο διαμ. 30 εκ. και το χωρίζουμε σε 12 τρίγωνα. Αλείφουμε κάθε τρίγωνο με βούτυρο και τυλίγουμε σε σχήμα κρουασάν. Ψήνουμε στους 190  βαθμούς για 15 λεπτά περίπου. Μόλις ψηθούν αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου