Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

Ντολμαδάκια με κιμά

Υλικά

300 γραμμάρια κληματόφυλλα
1/2 κιλό κιμά χοιρινό
2 κρεμμύδια
μισό ματσάκι μαιντανό
μισό ματσάκι δυόσμο
1/4 κούπας ρύζι καρολίνα
1/4 κούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
1/2 κούπα λάδι
αλάτι
πιπέρι

Για το αυγολέμονο
4 κουταλιές βούτυρο
6 κουταλιές αλεύρι
2 κούπες ζουμί από τα ντολμαδάκια
1 λεμόνι
2 κρόκοι

Εκτέλεση

Ζεματάμε τα κληματόφυλλα σε νερό που βράζει και τα στραγγίζουμε. Ανακατεύουμε τον κιμά με το ρύζι, το κρεμμύδι, το μαιντανό, το ρύζι,αλάτι, πιπέρι και το μισό λάδι. Στρ.ωνουμε στον πάτο μιας κατσαρόλας μια στρώση κληματόφυλλα. Τυλίγουμε τα ντολμαδάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα σε σειρές.  Σκεπάζουμε με μια στρώση κληματόφυλλα, ρίχνουμε το υπόποιπο λάδι και 2 κούπες νερό, σκεπάζουμε με ένα πιάτο και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Σε μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και το ζουμι απο τα ντολμαδάκια. Αν είναι λιγότερο συμπληρώνουμε με νερό. Αφού πηξει χτυπάμε τους κρόκους με το χυμό λεμονιού, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα κι αν ακατεύουμε για λίγο πανω στη φωτιά. Σερβίρουμε τα ντολμαδάκια περιχύνοντας με το αυγολέμονο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου