Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

Παστιτσάδα

salt and pepper

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι  σε μερίδες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ξύλο κανέλας
5 κόκκοι μπαχάρι
3 γαρύφαλλα
2 φύλλα δάφνης
1 ποτήρι μαυροδάφνη
1 κουταλιά ξύδι
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουτί ντομάτα στον τρίφτη
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1/2 κουταλάκι κανέλα
μπαχάρι τριμμένο
γαρύφαλλο τριμμένο
μοσχοκάρυδο τριμμένο
αλάτι
πιπέρι

1 πακέτο μακαρόνια τρυπητά 
1/2 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
1/4 κούπας βούτυρο

κεφαλοτυρι τριμμένο

Εκτέλεση

Σωτάρουμε το κρέας στο λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι ,το σκόρδο και τα ολόκληρα μπαχαρικά. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, το ξύδι, τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα μπαχαρικά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με αρκετή σάλτσα.
Βράζουμε τα μακαρόνια. Πασπαλίζουμε με το τυρί. Σε τηγάνι καίμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη μισή σάλτσα κι ανακατεύουμε.  Σε ένα πιάτο πασπαλίζουμε τυρί. Σερβίρουμε τα μακαρόνια. Από πάνω το κρέας με τη σάλτσα του και τυρί αν θέλουμε.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου