Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

Καρμπονάρα


salt and pepper
Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια
2 κουταλιες βούτυρο
150 γραμ. μπέικον
2 αυγά
2 κροκάδια
3/4 κούπας κρέμα γάλακτος
1 κούπα παρμεζάνα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μκαρόνια σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε, προσθέτουμε το βούτυρο κι ανακατεύουμε  να λιώσει. Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτιακαι το σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με το λίπος του. Χτυπάμε τα αυγά με τη μισή παρμεζάνα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το μίγμα των αυγών και το μπέικον στα μακαρόνια όσο ειναι ακόμη καυτά και ανακατεύουμε να ψηθεί το αυγό. Σερβίρουμε σε πιάτα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου