Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

Ψωμί μπύρας

salt and pepper
Υλικά

1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
2 κούπες αλεύρι κίτρινο
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλιά μπέικιν
1 κουταλάκι αλάτι
1 μπύρα (330 ml)
2 κουταλιές μαργαρίνη λιωμένη

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν και το αλάτι. Προσθέτουμε λίγη λίγη τη μπύρα ανακατεύοντας απαλά.Η ζύμη είναι λίγο πιο πηχτή απο τη ζύμη του κέικ.  Βάζουμε σε λαδωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς 40 λεπτά περίπου. Πέντε λεπτά πριν το βγάλουμε από το φούρνο αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου