Δευτέρα, 25 Απριλίου 2011

Σφουγγάτο πασχαλινό

Υλικά

18 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
1 συκωταριά αρνίσια
3 κουταλιές ρύζι
1/4 κούπας λάδι
18 αυγά
λάδι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε βραστό νερό βάζουμε τη συκωταριά και βράζουμε 15 λεπτά. Την κόβουμε σε κυβάκια σε μέγεθος ζαριού. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε κομμάτια ενός εκατοστού.


 Σωτάρουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια , προσθέτουμε τη συκωταριά, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.Τέλος ρίχνουμε το ρύζι κι ελάχιστο νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει λίγο το ρύζι και να μείνει μόνο με το λάδι του. Αφήνουμε να κρυώσει.


Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και λίγο αλάτι, ανακατεύουμε και βάζουμε σε λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου