Δευτέρα, 25 Απριλίου 2011

Μαγειρίτσα



Υλικά

1 κεφαλάκι αρνίσιο
έντερα από ένα αρνί
1 συκωταριά μικρή 
1 κρεμμύδι
10 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο
2 κουταλιές αλεύρι
1/4 κούπας κόκκινο κρασί
1/4 κούπας λάδι
1/4 κούπας ρύζι
1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
2 αυγά
2 λεμόνια

Εκτέλεση

Βάζουμε το κεφαλάκι σε νερό με ξύδι να ασπρίσει. Το πλένουμε και βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσει. Σουρώνουμε το ζωμό και ξεκοκκαλίζουμε το κεφαλάκι.  Πλένουμε τη συκωταριά, τη βάζουμε σε βραστό νερό και βράζουμε 15 λεπτά. Την κόβουμε σε κυβάκια. Πλένουμε τα έντερα, με καλαμάκι για σουβλάκια τα γυρνάμε, τα τρίβουμε με χυμό λεμονιού και πλένουμε πολύ καλά. Τα ζεματάμε σε βραστό νερό για λίγα λεπτά και τα ψιλοκόβουμε. 
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τα έντερα, τη συκωταριά ,το κρέας από το κεφαλάκι και τον άνηθο. Ανακατεύουμε μερικά λεπτά, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το ζωμό από το κεφαλάκι. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά περίπου 45 λεπτά. Προσθέτουμε νερό αν χρειαζεται, το  ρύζι  και το φρέσκο βούτυρο. Οταν βράσει το ρύζι φτιάχνουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. Προσθέτουμε  τους κρόκους , το λεμόνι και λίγο ζωμό από τη σούπα. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στη μαγειρίτσα , ανακατεύοντας για λίγα λεπτά σε πολυ σιγανη φωτιά για  να μην κόψει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου