Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011

Κολοκυθολούλουδα τηγανητά

Υλικά

30 κολοκυθολούλουδα
1 πατάτα βρασμένη
1 κούπα φέτα τριμμένη
1/4 κούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
1 αυγό
πιπέρι
2-3 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο

1-1 1/2 κούπα αλεύρι
1 μπύρα
αλάτι


Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τη μπύρα, το αλεύρι και το αλάτι. Ρίχνουμε όσο από το αλεύρι χρειαστεί για να γίνει ένας μέτριος χυλός. Αφήνουμε να μείνει μια ώρα στο ψυγείο.Αφαιρούμε τους στήμονες και τα φυλλαράκια από τα κολοκυθολούλουδα και τα πλένουμε. Ανακατεύουμε τη φέτα, το κεφαλοτύρι, την πατάτα λιωμένη, το αυγό, το δυόσμο και το πιπέρι. Γεμίζουμε τα κολοκυθολούλουδα, τα βουτάμε στο χυλό και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.



1 σχόλιο:

  1. Μούρλια τα κολοκυθολούλουδα. Είναι τώρα άραγε η εποχή τους; Τώρα που είδα τη συνταγή σου, θέλω πολύ να τα φτιάξώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή