Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

Ρυζότο με κολοκύθα


Υλικά
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 κούπες κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια
2 κουταλιές βούτυρο
1 κούπα ρύζι
1/4 κούπας λευκό κρασί
1/3 κούπας παρμεζάνα
αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε την κολοκύθα σε νερό 10 λεπτά. Βγάζουμε την κολοκύθα και κρατάμε το νερό. Στο βούτυρο σωτάρουμε το πράσο να μαλακώσει, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μερικά λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το ζωμό που έβρασε η κολοκύθα  και συμπληρώνουμε με νερό για να γίνει 5 κούπες. Ρίχνουμε την κολοκύθα και το αλάτι. Οταν βράσει το ρύζι και χυλώσει σβήνουμε. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου