Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

Κολοκυθόπιτα

Υλικά


                                                            1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1 1/2 κιλό κολοκύθι κίτρινο τριμμένο
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
1 κούπα ζάχαρη
1/3 κούπας ρύζι γλασέ
1 κουταλιά κανέλα
1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
1/2 κούπα λάδι
1/2 κούπα μαργαρίνη λιωμένη
μερικά γαρύφαλλα
άχνη
κανέλα

Εκτέλεση

Βάζουμε το κολοκύθι σε σουρωτήρι και αφήνουμε όλο το βράδυ να στραγγίσει. Την άλλη μέρα
το αχνίζουμε μαζί με το κρεμμύδι. ΄Οταν απορροφηθεί το νερό ρίχνουμε τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το ρύζι. Αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε το λάδι με τη μαργαρίνη. Στρώνουμε σε ταψί τα μισά φύλλα βουτυρωμένα. Ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα.
Χαράζουμε σε κομμάτια, βάζουμε σε κάθε κομμάτι ένα γαρύφαλλο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.  Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου