Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

Λαγάνα

salt and pepper

Υλικά

2 κούπες αλεύρι κίτρινο
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1/3 κούπας ούζο
1 1/2 κούπα χλιαρό νερό
1 κουταλιά αλάτι
1 κουταλιά ζάχαρη
1/2 κούπα λάδι
σουσάμι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά.Προσθέτουμε το αλάτι , τη ζάχαρη, το ούζο, το λάδι και νερό. Ζυμώνουμε καλά για 10 λεπτά περίπου. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί. Χωρίς να ξαναζυμώσουμε χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και πλάθουμε δύο λαγάνες. Τις βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί κι αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν.  15 λεπτά  πριν βάλουμε τις λαγάνες στο φούρνο κάνουμε δαχτυλιές στην επιφάνεια, ψεκάζουμε με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Μόλις τις βγάλουμε από το φούρνο τις ψεκάζουμε με νερό και τυλίγουμε σε πετσέτα μέχρι να κρυώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου