Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

Ρεβυθοκεφτέδες

salt and pepper
Υλικά
1/2 κιλό ρεβύθια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι κύμινο
αλάτι
πιπέρι
2 κουταλιές λάδι
1 αυγό  ή  1/4 κούπας νερό
1 κούπα φαρίνα περίπου
αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα ρεβύθια 12  ώρες σε νερό με μια κουταλιά αλάτι. Τα ξεπλένουμε και αλέθουμε στο μπλέντερ. Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Αντικαθιστούμε  το αυγό με νερό αν τους θέλουμε νηστίσιμους. Προσθέτουμε όση φαρίνα χρειαστεί για να γίνει μίγμα που να πλάθεται. Πλάθουμε τους ρεβυθοκεφτέδες, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

1 σχόλιο:

  1. Μ'αρέσουν πολύ τα ρεβύθια αλλά τα φτιάχνω μόνο σούπα. Τώρα στα σίγουρα θα δοκιμάσω τη συνταγή σου για τους ρεβυθοκεφτέδες. Μου φαίνονται πολύ νόστιμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή