Κυριακή, 3 Απριλίου 2011

Φαγκρί με πατάτες

salt and pepper
Υλικά

1 φαγκρί 1 κιλό περίπου
2 κιλά πατάτες
1/2 ματσάκι μαιντανό
2 σκελίδες σκόρδο
χυμό 2 λεμονιών
1/2 κούπα λάδι
1/2 κουταλιά μουστάρδα σκόνη
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι. Το αλατοπιπερώνουμε. Ψιλοκόβουμε το μαιντανό και το σκόρδο, ανακατεύουμε  με αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι και γεμίζουμε την κοιλιά του ψαριού. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε μαζί με το ψάρι σε ένα ταψί. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Ανακατεύουμε το λάδι, το λεμόνι και τη μουστάρδα και περιχύνουμε το ψάρι και τις πατάτες. Προσθέτουμε λίγο νερό και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μία ώρα. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, περιχύνουμε το ψάρι  με το ζουμί του και ψήνουμε  μέχρι να κοκκινίσουν οι πατάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου