Κυριακή, 12 Ιουνίου 2011

Κολοκυθάκια μουσακάς κατσαρόλας

Υλικά

 1 κιλό κολοκυθάκια
400 γραμ. κιμάς
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κούπες  ντομάτα ψιλοκομμένη
1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1/3 κούπας λάδι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας 
αλάτι
πιπέρι 

Εκτέλεση

Σωτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά στο λάδι, ρίχνουμε τη ντομάτα,το μαιντανό, τη ζάχαρη, τη κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε μέχρι να πήξει η σαλτσα του. Ο κιμάς πρέπει να είναι  αρκετά κοκκινιστός. Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε φέτες.Σε μια κατσαρόλα στρώνουμε το 1/3 του κολοκυθιού. Πάνω απο τα κολοκύθια βάζουμε το μισό κιμά. Βάζουμε πάλι κολοκυθάκια, κιμά και τελειώνουμε με κολοκυθάκια.Ρίχνουμε λίγο αλάτι και ένα ποτήρι νερό και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια και να μείνουν με ελάχιστη σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου